קורס בישול אסיאתי בריא טבעוני 

מתכונים אותנטיים מהמטבח ההודי-איורוודי, התאילנדי והיפני-מקרוביוטי

 

4 מפגשי ערב, אחת לשבוע 17:00-21:00

תל אביב:

דצמבר: ימי שני בערב החל מ - 16/12/19

ינואר: ימי רביעי בערב החל מ - 29/1/20

פרדס חנה:

דצמבר: ימי רביעי בערב החל מ - 4/12/19

ינואר: ימי שני בערב החל מ - 13/1/20

עלות הקורס 1650₪

300₪ הנחה לזוגות 

ניתן להירשם בתל אביב גם למפגשים בודדים בעלות 450₪ 

 

ראו למטה פירוט המתכונים שנילמד להכין בכל מפגש... 

 

המטבח האסיאתי עשיר מאוד בתבלינים ועשבי תיבול רפואיים. בקורס זה נחשף למגוון רחב של תבלינים אקזוטיים, נכיר את סגולותיהם הרפואיים ונילמד איך לשלב אותם במתכונים הכי טעימים ומזינים שיש! 

 

מבחינתי המטבח האסיאתי הוא מהמטבחים האהובים עלי ביותר, מטבח המשלב כל הרבה טעמים: חריף, חמוץ, מתוק, מלוח באיזון המושלם, המתכונים קלים לעיכול והם פשוט מרגשים עד כדי התמוגגות!!! 

 

אחרי שנים של חיים במזרח והיכרות עמוקה מבפנים של מטבחים אלו, אני שמח לחלוק איתכם את המתכונים האותנטיים בדיוק כמו שמכינים אותם במקור, עם התאמה ודגש על בריאות וטבעונות.

 

הקורס מחולק ל 4 מפגשים. בכל מפגש נתחיל בהסבר קצר על העקרונות הבסיסיים של כל אחד מהמטבחים, תבלינים ייחודיים, טכניקות וצורת הגשה. משם נמשיך בסדנת בישול מעשי ונסיים כל מפגש בארוחת ערב עשירה ומפנקת של מה שהכנו. לכל משתתף תחולק חוברת מתכונים.

הסדנאות עורכות 4 שעות (ארוכות מהרגיל) בהן נספיק ללמוד המון מתכונים.

 

אלו המתכונים שנכין יחד: 

 

מפגש 1: הודי-איורוודי

"דאל"-נזיד עדשים ושורשים, אורז בסמטי ארומטי, "פאלאק פנייר"-תבשיל תרד עם טופו, "אלו גובי"-תבשיל ירקות הודי קלאסי עם כרובית ותפו"א, "ראיטה"-סלט יוגורט ותבלינים מיוגורט טבעוני מקשיו, צ'אטני כוסברה נענע מרענן וקינוח "לאדו" מקמח חומוס, שקדים והל 

 

מפגש 2: תאילנדי

מרק "טום יאם"-מרק תאילנדי עשיר עשבי תיבול קלאסיים-גלנגל, כפיר ליים, ג'ינג'ר, למון גראס, צילי וליים. "סום טאם"-סלט פפאיה ירוקה (סלט הדגל של תאילנד-הסלט האהוב עלי ביותר!), אורז תאילנדי, תבשיל קארי ירוק בחלב קוקוס וקינוח טפיוקה בחלב קוקוס ומנגו

 

מפגש 3: תאילנדי

מרק "טום קה"-מרק תאילנדי על בסיס חלב קוקוס ועשבי תיבול, רולים דפי אורז ממולאים בירקות, פטריות שיטאקי ונבטים ברוטב סאטה צילי, ליים ובוטנים, "פד-תאי": איטריות אורז מוקפצות עם ירקות, נבטים, צילי, בוטנים וליים, תבשיל פטריות מוקפצות וטופו ברוטב טאריאקי, צ'ילי וג'ינג'ר, וקינוח גלידת סורבה קוקוס פסיפלורה טבעוני

 

מפגש 4: יפני-מקרוביוטי

מרק מיסו קלאסי עם טופו ואצות, אורז יפני אדום,  "גומה איי" - תרד מאודה בטחינה, דלעת יפנית (אוקיידו) אפויה בתנור עם גבינת מקדמיה טבעונית, סלט מלפפונים ואצות ווקאמה עם שומשום שחור, סלט גזר ברוטב חרדל וואסבי וזרעים, טופו במרינדה יפנית קלאסית (מעולה!)              

הקורס הוא הזדמנות להיפתח לעולם שלם של אלכימיה בתבלינים וטעמים אקזוטיים ולקבל

המון השראה חדשה במטבח

 

כל המתכונים טבעוניים, ללא חלב, גלוטן, בייצים וקמח - ומחומרי גלם אורגניים

והכי בריאים שיש! 

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

 
 
 

הסדנה היא חוויה משנת תודעה, מרגשת ומעוררת השראה!

בשבועות האחרונים יצא לי להשתתף בסדנת אוכל מדהימה ,עם השף הטבעוני ניר לוי,היה שם אוכל תאילנדי ואוכל יפני ובעיקר שף שבמטבח הוא גם סוג של מכשף,רוקח תבשילים מאוד טעימים ובנוסף לכל גם בריאים,תהליך ההכנה והארוחה שבאה בסופו מרתקים ומעניינים.מומלץ ביותר,אני נהנתי.

 

אביב פרץ - צלם

 

 

נהנתי מאד מדרך העברת הסדנה, הטעימות של המצרכים השונים תוך כדי הכנת המתכונים  - מאד תורמות להבנת התהליך. אהבתי מאד את הפשטות שבהכנת המתכונים , עם שילוב של ידע על המרכיבים והמצרכים השונים. העברת הסדנה בסבלנות ועם המון תמריץ לנסות ולהכין בבית – במילה אחת  - מדהים!!  ממליצה בחום!

 

                                  אריאלה גרוסמן – מורה

כל שיעור היה עולם ומלואו, מרתק ומעניין ניר השף המכשף, מעביר את הקורס עם עומק, עניין, מעיר את כל החושים. ארוחות מופלאות ומרגשות

ניר אדם מרתק עם ניסיון שמגיע מהעולם, מהשטח, מהמקור.

 

                                          חן זיו - אמנית

 

 

 

דיגדג לי די הרבה זמן ללכת ללמוד בישול אסיאתי

אצל ניר. התמונות היפות שהוא העלה והחשק לדעת

איך לעשות את האוכל הזה- שנראה לי תמיד מסובך

מידי בשבילי- ניצחו את ההיסוס והביאו אותי לקורס

שלו.ארבעה מפגשים המוקדשים לבישול ההודי,

התאילנדי והיפני. בכל אחד מהם ניר פתח לי דלת,

שער, דרך לעולם של מחשבה וטעם והפך אותם

למשהו שנמצא בהישג ידי. היה כל כך טעים וכל כך 

נעים וכל כך מלמד. תודה

שי אביבי - שחקן                                              

 

 

 

 

אודות ניר לוי, שף לבישול טבעוני, רוא-פוד, סופר פוד ויועץ לתזונה בריאה.
מומחה לתזונה איורוודית, מקרוביוטיקה, תזונה טבעונית, אוכל חי (Raw food) וסופר פוד. 

במסעותיו הרבים בעולם, ניר צבר ידע וכלים מגוונים בתחום המזון הבריא והטבעוני וניסיון 

רב בהנחיית סדנאות בישול בריא. ב- 2011 הקים ניר את המותג 'Wonderfood'  הכולל 

סדנאות בישול בריא, ייעוץ תזונה וניקוי גוף, קייטרינג טבעוני וחנות לממכר מזונות-על (Superfoods).

 

"אני אוהב לבשל, ליצור, אוהב בריאות, אדמה, אוהב חיים, חוגג את החיים דרך האוכל, דרך החושים,

בריחות, בטעמים, במרקמים ובצבעים, אוהב מוזיקה ומפגשים של אנשים סביב השולחן ובכלל. 

 

לאחר שנים של לימוד וחקירה מעמיקה בתחום התזונה הבריאה, בישול אורגני וטבעוני בקהילות ברחבי העולם

והיכרות רבת שנים עם חומרי גלם בריאים וסופרפוד אני שמח יותר מהכל לחלוק את הידע והניסיון

שצברתי. היום אני מנחה סדנאות בישול טבעוני, רואפוד וסופרפוד בארץ ורואה כשליחות את הצורך

להגביר מודעות לתזונה בריאה, לשימוש בחומרי גלם טבעיים ולא מתועשים ולעורר את חדוות הבישול

והיצירתיות במטבח."

 

מוזמנים באהבה להיות חלק ממשפחת Wonderfood 

שלכם, ניר

 
לפרטים נוספים והרשמה:
ניר: 054-6484614
nir@wonderfood.co.il

 

 

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now